CHŁODNIKI WINIARY!
Jakiś rok temu, dzięki społeczności REKOMENDUJ.TO otrzymałam wielki zestaw, który zawierał Chłodniki WINIARY w trzech wariantach smakowych.
Chłodnik buraczkowy
Chłodnik ogórkowy
Chłodnik czosnkowo-koperkowy
Zestaw zawierał również doniczkę z nasionami kopru, mięty pieprzowej i szczypiorku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Chłodnik wystarczy wymieszać w 300 ml wrzącej wody i ostudzić przed wymieszaniem go ze składnikami. Powinien się chłodzić aż 1 godzinę w lodówce, ale uwierz – warto poczekać dla takich smaków!
Chłodniki są bardzo smaczne. W upalnie dni są bardzo dobrym pomysłem na obiad jak i inne posiłki w ciągu dnia. Mają bardzo wyrazisty smak. W przeciwieństwie do zup innych firm, w chłodnikach nie czuć sztucznego smaku i napakowanej chemii. Bardzo dobre rozwiązanie dla osób które, nie lubią lub nie potrafią gotować. Produkt został bardzo pozytywnie oceniony wśród testerek.
Dwa przykłady na to, jak możemy urozmaicić chłodnik:
Chłodnik czosnkowo-ziołowy z jajkiem:
Sposób przygotowania
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Rzodkiewki oczyść i również pokrój w kostkę.
Jajka pokrój w drobna kostkę.
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek, rzodkiewkę i jajka.
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Chłodnik podaj z fetą.
Chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i szynką wędzoną
Sposób przygotowania
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Szynkę pokrój w paseczki.
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i szczypiorek.
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.
Więcej przepisów znajdziesz TUTAJ!
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz