Obserwatorzy

wtorek, 28 czerwca 2016

CHŁODNIKI WINIARY

Na letnie, upalnie dni...

CHŁODNIKI WINIARY!


Jakiś rok temu, dzięki społeczności REKOMENDUJ.TO otrzymałam wielki zestaw, który zawierał  Chłodniki WINIARY w trzech wariantach smakowych.

Chłodnik buraczkowy


Chłodnik ogórkowy




Chłodnik czosnkowo-koperkowy


Zestaw zawierał również doniczkę z nasionami kopru, mięty pieprzowej i szczypiorku. 






SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Chłodnik  wystarczy wymieszać w 300 ml wrzącej wody i ostudzić przed wymieszaniem go ze składnikami. Powinien się chłodzić aż 1 godzinę w lodówce, ale uwierz – warto poczekać dla takich smaków!





Chłodniki są bardzo smaczne. W upalnie dni są bardzo dobrym pomysłem na obiad jak i inne posiłki w ciągu dnia. Mają bardzo wyrazisty smak. W przeciwieństwie do zup innych firm, w chłodnikach nie czuć sztucznego smaku i napakowanej chemii. Bardzo dobre rozwiązanie dla osób które, nie lubią lub nie potrafią gotować. Produkt został bardzo pozytywnie oceniony wśród testerek.

Dwa przykłady na to, jak możemy urozmaicić chłodnik:

Chłodnik czosnkowo-ziołowy z jajkiem:

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Rzodkiewki oczyść i również pokrój w kostkę.
Jajka pokrój w drobna kostkę.
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek, rzodkiewkę i jajka.
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Chłodnik podaj z fetą.

Chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i szynką wędzoną

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Szynkę pokrój w paseczki.
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i szczypiorek.
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.

Więcej przepisów znajdziesz TUTAJ!

SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz